Демчишен В.В.

11 березня 2011, 16:02

Демчишен Василь Васильович, 1956 року народження, освіта вища, закінчив у 1978 році Хмельницький технологічний інститут побутового обслуговування за спеціальністю “Технологія машинобудування, металорізальні верстати та інструменти”.

Трудову діяльність розпочав інженером-механіком у 1978 році. Працював на підприємствах м.Житомира та м.Хмельницького. З 1990 року працює на державній службі  на різних посадах у Хмельницькій міській та обласній радах, обласній державній адміністрації. У 2002 році продовжив трудову діяльність у    м. Києві, пройшовши шлях від головного консультанта-інспектора Головного управління організаційно-кадрової політики Адміністрації Президента України до заступника керівника Служби Прем’єр-міністра України.

У 2006 році обраний народним депутатом України п’ятого скликання. Працював до закінчення повноважень у Комітеті з питань державного будівництва, містобудування, ЖКГ та регіональної політики, де, окрім, законотворчої роботи займався громадською діяльністю, вирішенням нагальних проблем у №192 виборчому окрузі (Хмельницька область). За його безпосередньої участі газифіковано 11 населених пунктів у Деражнянському, Летичівському та Ярмолинецькому районах. Побудована дорога з твердим покриттям між населеними пунктами Коржівці (Деражнянський район) та Іванківці (Ярмолинецький район), введена в експлуатацію нова школа I-II ступенів, відроджується Коржовецький чоловічий монастир.

З квітня 2010 року обраний народним депутатом України Верховної Ради України шостого скликання, голова підкомітету з питань державного будівництва Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування.

В.Демчишен активно займається питаннями місцевого самоврядування, законотворчою діяльністю, є автором та співавтором низки проектів Постанов Верховної Ради України про зміну меж, присвоєння та зміну назв окремих адміністративно-територіальних одиниць України, поправок до законопроектів. Є активним учасником робочих груп по підготовці проектів законодавчих актів на розгляд Комітету та Верховної Ради України.

За його ініціативи Комітетом були проведені комітетські слухання “Впровадження Європейської Хартії місцевого самоврядування в Україні”. Як голова підкомітету бере активну участь у проведенні круглих столів, конференцій, виїзних засідань з питань місцевого самоврядування.

За час роботи на різних посадах зарекомендував себе сумлінним, принциповим та відповідальним працівником, вимогливим керівником, хорошим організатором, який до вирішення питань підходить з державницьких позицій, завжди дотримується загальновизнаних вимог моралі.

До виконання депутатських повноважень В.Демчишен ставиться відповідально. Особливо уважно відноситься до розгляду звернень громадян, щиро переймається проблемами пенсіонерів, інвалідів, дітей і підлітків, хворих людей, веде постійний пошук вирішення як їх нагальних проблем, так і проблем виборців в цілому.

Користується авторитетом і повагою у виборців, народних депутатів України, керівників установ і організацій виконавчої гілки влади.

За добросовісне виконання службових обов’язків відзначений Почесними грамотами Хмельницької обласної ради та облдержадміністрації, Почесною грамотою Центральної виборчої комісії, а також Почесною грамотою Верховної Ради України.

За активну депутатську діяльність, вагомий внесок у соціально-економічний, культурний та духовний розвиток Хмельниччини нагороджений почесним знаком “За заслуги перед Деражнянщиною”, дипломом “Лідер Поділля”, орденом Української православної Церкви “Преподобного Нестора Літописця”.

Заслужений працівник промисловості України.