Демчишен Василь Васильович, 1956 року народження, освіта вища, закінчив у 1978 році Хмельницький технологічний інститут побутового обслуговування за спеціальністю “Технологія машинобудування, металорізальні верстати та інструменти”.

Трудову діяльність розпочав інженером-механіком у 1978 році. Працював на підприємствах м.Житомира та м.Хмельницького. З 1990 року працює на державній службі  на різних посадах у Хмельницькій міській та обласній радах, обласній державній адміністрації. У 2002 році продовжив трудову діяльність у    м. Києві, пройшовши шлях від головного консультанта-інспектора Головного управління організаційно-кадрової політики Адміністрації Президента України до заступника керівника Служби Прем’єр-міністра України.

У 2006 році обраний народним депутатом України п’ятого скликання. Працював до закінчення повноважень у Комітеті з питань державного будівництва, містобудування, ЖКГ та регіональної політики, де, окрім, законотворчої роботи займався громадською діяльністю, вирішенням нагальних проблем у №192 виборчому окрузі (Хмельницька область). За його безпосередньої участі газифіковано 11 населених пунктів у Деражнянському, Летичівському та Ярмолинецькому районах. Побудована дорога з твердим покриттям між населеними пунктами Коржівці (Деражнянський район) та Іванківці (Ярмолинецький район), введена в експлуатацію нова школа I-II ступенів, відроджується Коржовецький чоловічий монастир.

З квітня 2010 року обраний народним депутатом України Верховної Ради України шостого скликання, голова підкомітету з питань державного будівництва Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування.

В.Демчишен активно займається питаннями місцевого самоврядування, законотворчою діяльністю, є автором та співавтором низки проектів Постанов Верховної Ради України про зміну меж, присвоєння та зміну назв окремих адміністративно-територіальних одиниць України, поправок до законопроектів. Є активним учасником робочих груп по підготовці проектів законодавчих актів на розгляд Комітету та Верховної Ради України.

За його ініціативи Комітетом були проведені комітетські слухання “Впровадження Європейської Хартії місцевого самоврядування в Україні”. Як голова підкомітету бере активну участь у проведенні круглих столів, конференцій, виїзних засідань з питань місцевого самоврядування.

За час роботи на різних посадах зарекомендував себе сумлінним, принциповим та відповідальним працівником, вимогливим керівником, хорошим організатором, який до вирішення питань підходить з державницьких позицій, завжди дотримується загальновизнаних вимог моралі.

До виконання депутатських повноважень В.Демчишен ставиться відповідально. Особливо уважно відноситься до розгляду звернень громадян, щиро переймається проблемами пенсіонерів, інвалідів, дітей і підлітків, хворих людей, веде постійний пошук вирішення як їх нагальних проблем, так і проблем виборців в цілому.

Користується авторитетом і повагою у виборців, народних депутатів України, керівників установ і організацій виконавчої гілки влади.

За добросовісне виконання службових обов’язків відзначений Почесними грамотами Хмельницької обласної ради та облдержадміністрації, Почесною грамотою Центральної виборчої комісії, а також Почесною грамотою Верховної Ради України.

За активну депутатську діяльність, вагомий внесок у соціально-економічний, культурний та духовний розвиток Хмельниччини нагороджений почесним знаком “За заслуги перед Деражнянщиною”, дипломом “Лідер Поділля”, орденом Української православної Церкви “Преподобного Нестора Літописця”.

Заслужений працівник промисловості України.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку