Про призначення позачергових місцевих виборів

 

Комітет розглянув звернення окремих місцевих рад та заслухав інформацію голови підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян, народного депутата України Подгорного С.П. щодо дострокового припинення повноважень:

Красновільського сільського голови Близнюка А.С. (Красновільська сільська рада Маневицького району Волинської області),

Черніївського сільського голови Грейди Б.Д. (Черніївська сільська рада Тисменицького району Івано-Франківської області),

Крилівського сільського голови Цимбалюка В.В. (Крилівська сільська рада Андрушівського району Житомирської області),

Дорожнянського сільського голови Чорнобук Н.В. (Дорожнянська сільська рада Гуляйпільського району Запорізької області),

Металістського сільського голови Карпенко Н.Й. (Металістська сільська рада Слов’яносербського району Луганської області),

Тернівського сільського голови Вахніна Ю.М. (Тернівська сільська рада Смілянського району Черкаської області),

Малокопанівського сільського голови Гаркуши І.М. (Малокопанівська сільська рада Голопристанського району Херсонської області).

Управління Апарату Верховної Ради України по зв’язках з місцевими органами влади і органами місцевого самоврядування надіслало до Комітету відповідні проекти постанов Верховної Ради України та пояснювальні записки до них і вважає, що за результатами розгляду цього питання доцільно рекомендувати Верховній Раді України призначити позачергові вибори зазначених сільських голів.

Враховуючи викладене, а також те, що відповідно до пункту 30 частини першої статті 85 Конституції України, частини третьої статті 14, частин другої та шостої статті 15 Закону України “Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів” позачергові вибори сільських, селищних та міських голів призначаються Верховною Радою України на неділю не пізніш як за 70 днів до дня виборів, Комітет вирішив:

1. Рекомендувати Верховній Раді України призначити позачергові вибори

Красновільського сільського голови (Красновільська сільська рада Маневицького району Волинської області),

Черніївського сільського голови (Черніївська сільська рада Тисменицького району Івано-Франківської області),

Крилівського сільського голови (Крилівська сільська рада Андрушівського району Житомирської області),

Дорожнянського сільського голови (Дорожнянська сільська рада Гуляйпільського району Запорізької області),

Металістського сільського голови (Металістська сільська рада Слов’яносербського району Луганської області),

Тернівського сільського голови (Тернівська сільська рада Смілянського району Черкаської області),

Малокопанівського сільського голови (Малокопанівська сільська рада Голопристанського району Херсонської області) на неділю 6 грудня 2009 року, прийнявши відповідні постанови Верховної Ради України.

2. Беручи до уваги, що Комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування відповідно до своїх рішень від 6, 8 липня та 2 вересня 2009 року (протоколи засідань №№ 64/38, 65/39, 69/1) рекомендував призначити вибори окремих сільських, селищних, міських голів відповідно на 20 вересня та 29 листопада 2009 року (проекти постанов Верховної Ради України реєстр. №№ 4775 – 4775-15, 5110 – 5110-28), але зазначені позачергові вибори не були призначені вчасно під час роботи Верховної Ради України, вважати за доцільне призначити ці позачергові місцеві вибори на неділю 6 грудня 2009 року, прийнявши зазначені проекти постанов з відповідними змінами.

3. У разі, якщо протягом пленарного тижня 22 - 25 вересня 2009 року подані на розгляд Верховної Ради України народними депутатами України – членами Комітету проекти постанов про призначення позачергових місцевих виборів окремих сільських, селищних, міських голів не будуть розглянуті, доручити визначити дату, на яку доцільно призначити ці вибори, голові підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян Подгорному С.П.

4. Доручити виступити на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання народному депутату України, голові підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян Подгорному С.П.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протокол 73/05*”

18 травня 2011 17:56
18 травня 2011 17:50
18 травня 2011 17:41
18 травня 2011 17:40
18 травня 2011 17:38
18 травня 2011 17:36
18 травня 2011 15:33
18 травня 2011 15:14