Про проект Постанови Верховної Ради України

про призначення чергових виборів Президента України

(реєстр.№№  3655-1)

 

Комітет розглянув проект Постанови Верховної Ради України про призначення чергових виборів Президента України (реєстр.№3655-1 від 31.03.2009), внесений народним депутатом України Москалем Г.Г. на заміну раніше поданого.

Зазначеним проектом Постанови пропонується призначити чергові вибори Президента України на неділю 25 жовтня 2009 року, оскільки  на момент обрання Президента України було чинним положення Конституції України, якими визначалось, що чергові вибори Президента України проводяться в останню неділю жовтня п’ятого року повноважень Президента України, що передбачено і Законом України «Про вибори Президента України» (частина перша статті 17), а також оскільки за загальновизнаним принципом права закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі (стаття 58 Конституції України).

Заслухавши з цього питання інформацію голови підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян Подгорного С.П., а також інформацію народного депутата України Москаля Г.Г., Комітет  ухвалив:

1. Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду в першому читанні проекту Постанови Верховної Ради України про призначення чергових виборів Президента України (реєстр.№3655-1), внесеного народним депутатом України Москалем Г.Г. 31.03.2009 р. на заміну раніше поданого, прийняти її за основу та в цілому.

2. Доручити виступити на пленарному засіданні Верховної Ради України зі співдоповіддю з цього питання Першому заступнику Голови Комітету – народному депутату України Боднар О.Б.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протокол 53/27*”

30 травня 2011 12:13