Про призначення позачергових місцевих виборів

 

Комітет розглянув звернення окремих місцевих рад та заслухав інформацію голови підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян, народного депутата України Подгорного С.П. щодо дострокового припинення повноважень:

Виспянського сільського голови Кашинської М.І. (Виспянська сільська рада Рогатинського району Івано-Франківської області),

Гаврилівського сільського голови Ступницького Г.П. (Гаврилівська сільська рада Каланчацького району Херсонської області),

Новопетрівського сільського голови Янковського О.М. (Новопетрівська сільська рада Вишгородського району Київської області),

Хоптинецького сільського голови Дарійчука І.О. (Хоптинецька сільська рада Городоцького району Хмельницької області),

Сторожинецького міського голови Бойчука М.О. (місто Сторожинець Сторожинецького району Чернівецької області).

Управління апарату Верховної Ради України по зв’язках з місцевими органами влади і органами місцевого самоврядування надіслало до Комітету відповідні проекти постанов Верховної Ради України та пояснювальні записки до них і вважає, що за результатами розгляду цього питання доцільно рекомендувати Верховній Раді України призначити позачергові вибори зазначених сільських, міських голів.

Враховуючи викладене, а також те, що відповідно до пункту 30 частини першої статті 85 Конституції України, частини третьої статті 14, частин другої та шостої статті 15 Закону України “Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів” позачергові вибори сільських, селищних та міських голів призначаються Верховною Радою України на неділю не пізніш як за 70 днів до дня виборів, Комітет вирішив:

1. Рекомендувати Верховній Раді України призначити позачергові вибори:

Виспянського сільського голови (Виспянська сільська рада Рогатинського району Івано-Франківської області),

Гаврилівського сільського голови (Гаврилівська сільська рада Каланчацького району Херсонської області),

Новопетрівського сільського голови (Новопетрівська сільська рада Вишгородського району Київської області),

Хоптинецького сільського голови (Хоптинецька сільська рада Городоцького району Хмельницької області),

Сторожинецького міського голови (місто Сторожинець Сторожинецького району Чернівецької області) на неділю 14 червня 2009 року, прийнявши відповідні постанови Верховної Ради України.

2. Доручити виступити на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання народному депутату України, голові підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян Подгорному С.П.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протокол 50/24*”

01 червня 2011 16:08
01 червня 2011 16:06
01 червня 2011 15:14
01 червня 2011 15:14
01 червня 2011 15:13
01 червня 2011 15:11
01 червня 2011 15:10
01 червня 2011 15:08