За дорученням Верховної Ради України Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування розглянув на своєму засіданні 2 листопада 2016 року зауваження і пропозиції, що надійшли від суб’єктів права законодавчої ініціативи до проекту Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо набуття повноважень сільських, селищних, міських голів (реєстр. № 4110), поданого народними депутатами України Власенком С.В., Ледовських О.В., Бубликом Ю.В., Рекою А.О., Балогою І.І., Березюком О.Р., Шкрум А.І., Зубачем Л.Л., Гуляєвим В.О., Матвійчуком Е.Л., Гончаренком О.О., Курилом В.С., Бойко О.П., Кудлаєнком С.В., Дехтярчуком О.В., Федоруком М.Т. та прийнятого 22 вересня 2016 року Верховною Радою України за основу за наслідками розгляду в першому читанні.

До розгляду законопроекту в другому читанні народними депутатами України було подано 5 пропозицій, з яких 4 пропонується Комітетом врахувати, а 1 – відхилити.

Заслухавши інформацію підкомітетів з питань місцевого самоврядування та з питань органів самоорганізації населення, місцевих виборів та інших форм безпосередньої демократії та всебічно обговоривши питання Комітет   у х в а л и в:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 3 частини першої статті 123 Регламенту Верховної Ради України проект Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо набуття повноважень сільських, селищних, міських голів (реєстр. № 4110) за результатами розгляду в другому читанні прийняти в другому читанні та в цілому.

 

2. У разі прийняття законопроекту в другому читанні та в цілому, запропонувати Верховній Раді України доручити Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування при підготовці його на підпис Голові Верховної Ради України здійснити спільно з Головним юридичним управлінням Апарату Верховної Ради України його техніко-юридичне доопрацювання.

 

3. Визначити доповідачем з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України народного депутата України, голову підкомітету з питань місцевого самоврядування Ю.Бублика.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку