За дорученням Голови Верховної Ради України В.Гройсмана Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування розглянув на своєму засіданні проект Постанови Верховної Ради України «Про визначення окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької та Луганської областей, в яких запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування» (реєстр. № 2374 від 14.03.2015р.), внесений Президентом України П.Порошенком.

За визначенням суб’єкта права законодавчої ініціативи зазначений проект Постанови внесено з метою визначення меж окремих районів у Донецькій та Луганській областях, у яких згідно із Законом України «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей»  запроваджується особливий порядок функціонування місцевого самоврядування.

Внесеним проектом Постанови пропонується визначити, що до окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької та Луганської областей, в яких відповідно до Закону України «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей» тимчасово запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування, належать райони або їх частини, міста, селища і села, що знаходяться на територіях, які розташовані між державним кордоном України з Російською Федерацією, урізом води Азовського моря та лінією, яка визначена додатком до цієї Постанови, що відповідає Мінському меморандуму від 19 вересня 2014 року.

 

Заслухавши інформацію підкомітету з питань місцевих органів виконавчої влади та територіального устрою, з’ясувавши позицію народних депутатів України – членів Комітету, запрошених на засідання осіб,  всебічно обговоривши питання Комітет у х в а л и в:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до частин першої та другої статті 114 Регламенту Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про визначення окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької та Луганської областей, в яких запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування» (реєстр. № 2374 від 14.03.2015р.), внесений Президентом України П.Порошенком, за наслідками розгляду у першому читанні прийняти за основу та в цілому.

 

2. Визначити співдоповідачем з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України народного депутата України, голову підкомітету з питань місцевих органів виконавчої влади та територіального устрою М.Федорука.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку