Як зазначив Голова Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрій Клочко, у четвер, 21 квітня, Верховна Рада України прийняла за основу, у першому читанні підготовлений Комітетом до розгляду проект Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо першочергових заходів реформування сфери містобудівної діяльності, р. №7282, спрямований на створення можливостей для забезпечення житлом громадян, які втратили його внаслідок агресії російської федерації.

Також, документ передбачає врегулювання питання розміщення виробничих потужностей підприємств, переміщених (евакуйованих) внаслідок збройної агресії рф та створення умов для реалізації заходів комплексного відновлення постраждалих внаслідок війни з рф населених пунктів (територій).

«Комітет ухвалив рішення, підтримане Верховною Радою України, щодо скорочення терміну подання поправок до законопроекту 7282 з тим, щоб прискорити його доопрацювання та внести на розгляд парламенту у другому читанні», - підкреслив Голова Комітету.

Також, з метою відбудови України та забезпечення житлом громадян, постраждалих від агресії рф, Комітет ухвалив рішення створити дві робочі групи.

Перша з них зосередиться на розробці законодавчих актів з питань житлової політики та забезпечення громадян житлом, в тому числі тих, які втратили його внаслідок збройної агресії рф. Завдання другої – розробка законопроектів, спрямованих на забезпечення просторового планування та комплексної відбудови населених пунктів і регіонів. До участі в робочих групах планується залучити представників органів центральної влади, місцевого самоврядування, профільних асоціацій, експертів.

«Сьогодні весь Світ співпереживає Україні, багато людей намагаються чимось допомогти. Серед них – відомі архітектори та концептуалісти, які готові долучитися до реалізації проектів з відбудови України, з тим, щоб наша Буча, Ірпінь, Чернігів, Ахтирка та інші міста стали ще красивішими та комфортнішими. Ми дуже цінуємо таку допомогу і щиро віримо, що у на все вийде», - наголосив Андрій Клочко.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку