3 квітня o 10:30 відбудеться круглий стіл на тему: "Комплексна реконструкція кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду: проблеми та перспективи"

03 квітня 2023, 12:30

 
Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування проведе круглий стіл на тему: "Комплексна реконструкція кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду: проблеми та перспективи".

Під час круглого столу будуть обговорені законодавчі зміни у сферах містобудування, земельних відносин, будівництва, інвестиційної та фінансової діяльності при здійсненні комплексної реконструкції кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду для створення комфортного житла і комфортного життєвого середовища, особливості здійснення реконструкції в межах історичних ареалів населених місць, зонах охорони пам’яток культурної спадщини, буферних зонах об’єктів всесвітньої спадщини, передусім, запропоновані проектом Закону України "Про здійснення комплексної реконструкції кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду" (реєстр. № 6458). Даний проект внесено Кабінетом Міністрів України як суб’єктом права законодавчої ініціативи та прийнято Парламентом у першому читанні за основу 21 вересня 2022 року.

Наразі даний проект готується Комітетом для розгляду у другому читанні. Зважаючи на необхідність комплексного доопрацювання проекту Закону до другого читання, планується обговорити пропозиції народних депутатів України та експертної спільноти щодо узгодження положень даного законопроекту з іншими законами, що відповідають предмету правового регулювання законодавчого акта.

Круглий стіл планується провести спільно з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України, Конфедерацією будівельників України, Будівельною палатою України, ДП "Український державний науково-дослідний інститут проектування міст "Діпромісто" імені Ю.М.Білоконя", асоціаціями органів місцевого самоврядування.

До участі у заході запрошено народних депутатів України, представників органів державної влади та місцевого самоврядування, фахівців та експертів професійних громадських організацій, проектних інститутів, об'єднань органів та асоціацій місцевого самоврядування.

Захід відбудеться 3 квітня 2023 року о 10:30 у змішаному форматі (offline - на майданчику Коворкінг "GENERATOR", м. Київ, вул. Михайла Грушевського, 3 та у режимі відеоконференції на платформі ZOOM).

Круглий стіл відбудеться за сприяння та підтримки Конфедерації будівельників України.

Конт.: Заступник керівника секретаріату Комітету Казімірова Ірина Ігорівна (kazimirova@rada.gov.ua, тел. (044) 255-32-47).