Привітання Голови Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрія Клочка з Новим роком

31 грудня 2021, 09:30

Дорогі друзі, колеги, партнери!

Від імені Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування щиро вітаю Вас з Новорічними та Різдвяними святами!

Дякую кожному, хто долучався до законопроектної роботи Комітету, приймав участь у слуханнях, круглих столах, робочих групах, хто разом з нами вдосконалював законодавство та творив реформи. Не буде перебільшенням сказати, що 2021 рік ввійде в історію, як переломний рік реформи децентралізації: органи місцевого самоврядування, сформовані на основі нового адміністративно-територіального устрою, перейшли на прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом.

Були ухвалені  важливі, для гармонійного розвитку держави та суспільства, закони про всеукраїнський референдум та про адміністративну процедуру, підготовлені до другого читання законопроекти про місцеві державні адміністрації, про місто Київ - столицю України, про реформування сфери містобудівної діяльності та інші важливі акти законодавства.

Ще більше роботи очікує нас у 2022 році. Та певен, що спільними зусиллями ми подолаємо будь-які виклики, покажемо ще ефективніший результат і зробимо наступні важливі кроки для позитивних змін у державі.

Бажаю щастя, міцного здоров’я та добробуту Вам і Вашим родинам! Наснаги, нових професійних досягнень, оптимізму та успіху в усіх починаннях!

 

З Новим Роком!

Андрій КЛОЧКО