Комітет рекомендує Парламенту прийняти в другому читанні та в цілому проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення порядку дострокового припинення повноважень сільського, селищного, міського голови (реєстр. № 5241)

14 грудня 2021, 11:00

 Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування за наслідками розгляду 1 грудня 2021 року підготовленого до другого читання проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення порядку дострокового припинення повноважень сільського, селищного, міського голови (реєстр. № 5241) рекомендує Парламенту прийняти його в другому читанні та в цілому як Закон.

Прийняття законопроекту дозволить вдосконалити окремі процедури дострокового припинення повноважень сільського, селищного, міського голови, а також положення щодо попередньої підготовки профільним парламентським комітетом питань призначення Верховною Радою України відповідних позачергових місцевих виборів. Зокрема, в частині недопущення штучного затягування розгляду даного питання внаслідок невчасного або не в повному обсязі надсилання посадовими особами місцевого самоврядування на адресу законодавчого органу передбачених законом документів та матеріалів.

Доопрацювання законопроекту до другого читання в Комітеті було забезпечено підкомітетом з питань адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування на основі всебічного обговорення 44 пропозицій, що надійшли до нього від 13 народних депутатів України.