До Комітету надійшла інформація Міністерства розвитку громад та територій України щодо виконання положень Закону України від 17.11.2020 р. № 1009-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування і районних державних адміністрацій»

29 листопада 2021, 10:45

     17 листопада 2020 року Верховною Радою України прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування і районних державних адміністрацій» № 1009-ІХ.

Відповідно до пункту 6 розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» зазначеного Закону Кабінету Міністрів України доручено щорічно, починаючи з 2021 року, інформувати Верховну Раду України про стан виконання цього Закону.

На виконання вказаного доручення Міністерством розвитку громад та територій України надано Комітету Верховної Ради України  з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування інформацію щодо виконання положень Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування і районних державних адміністрацій».

Зокрема, Комітет поінформовано щодо:

- стану реорганізації органів місцевого самоврядування;

- передачі у комунальну власність територіальних громад об’єктів спільної власності територіальних громад районів;

- реорганізації районних державних адміністрацій.

З інформацією, наданою Міністерством розвитку громад та територій України, можна ознайомитися за наступним посиланням:  /uploads/documents/42953.pdf