Парламент прийняв за основу законопроект щодо спрощення розміщення технічних засобів електронних комунікацій (реєстр. № 5811), скоротивши строк подання поправок і пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи наполовину

22 жовтня 2021, 09:30

На пленарному засіданні Верховної Ради України 19 жовтня 2021 року  Парламент за наслідками розгляду в першому читанні прийняв за основу проект Закону України про внесення зміни до розділу V "Прикінцеві положення" Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" щодо спрощення розміщення технічних засобів електронних комунікацій (реєстр. № 5811), скоротивши строк подання поправок і пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи наполовину.

Даний законопроект внесено Кабінетом Міністрів України з метою "спрощення процедури отримання мобільними операторами права на користування земельними ділянками для розміщення технічних засобів електронних комунікацій для надання 95% населення України доступу до мобільного високошвидкісного інтернету, опосередкованого стимулювання екотуризму, рекреації, туризму".

Довідково: Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування на своєму засіданні 22 вересня 2021 року підтримав законопроект реєстр. № 5811 в уточненій Комітетом редакції та рекомендував Верховній Раді України включити його до порядку денного шостої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання і за наслідками розгляду в першому читанні прийняти за основу та в цілому з врахуванням пропозицій Комітету.

Також про підтримку даного законопроекту висловилися Міністерство розвитку громад та територій України, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, Асоціація "Телекомунікаційна палата України" та Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування "Асоціація міст України".