Комітет рекомендує прийняти за основу та в цілому законопроект з реєстр. № 5867 щодо організаційних питань роботи Кримської платформи

17 вересня 2021, 12:00

     На засіданні 14 вересня Комітетом з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування було розглянуто проект Закону про внесення змін до Закону України «Про державну службу» щодо організаційних питань роботи Кримської платформи (реєстр. № 5867), внесений народними депутатами України Корнієнком О.С., Арахамією Д.Г., Стефанчуком Р.О. та іншими народними депутатами України.
Законопроектом пропонується визначити умови оплати праці для працівників Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим на рівні з іншими державними органами, зазначеними у пункті 1 частини першої статті 51 Закону України «Про державну службу».
За визначенням суб’єктів права законодавчої ініціативи прийняття законопроекту сприятиме посиленню інституційної спроможності та потенціалу Представництва, а також забезпеченню експертної, консультаційної, інформаційної та іншої підтримки Кримської платформи, що на сьогодні є ключовим зовнішньополітичним інструментом консолідації міжнародних зусиль, спрямованих на деокупацію та відновлення територіальної цілісності України, подолання наслідків, спричинених тимчасовою окупацією Автономної Республіки Крим та міста Севастополь.
За результатами обговорення за участі представників Секретаріату Кабінету Міністрів України, Національного агентства України з питань державної служби та Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим Комітетом було прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти проект Закону про внесення змін до Закону України «Про державну службу» щодо організаційних питань роботи Кримської платформи» (реєстр. № 5867) за наслідками розгляду в першому читанні за основу та в цілому.