Комітет рекомендує Парламенту прийняти законопроект про внесення змін до розділу II "Прикінцеві положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" щодо перебігу строків звернення за отриманням адміністративних та інших послуг під час дії карантину (реєстр. № 5454, доопрацьований) за основу і в цілому

14 вересня 2021, 18:00

Законопроект є результатом доопрацювання Комітетом проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо перебігу строків звернення за отриманням адміністративних та інших послуг під час дії карантину" (реєстр. № 5454).

Метою законопроекту є відновлення можливості суб’єктам надання адміністративних послуг у період дії карантину, установленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, здійснювати надання адміністративних послуг.

Так, у доопрацьованому Комітетом законопроекті передбачається внесення змін до підпункту 3 пункту 2 розділу II "Прикінцеві положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)", згідно з якими на період встановлення карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), з дня оголошення карантину зупиняється перебіг строків звернення за отриманням адміністративних та інших послуг, визначених законом, та від дня припинення карантину перебіг цих строків продовжується з урахуванням часу, що минув до його зупинення.

Крім того прикінцевими положеннями законопроекту встановлюється обов’язок суб’єктам надання адміністративних послуг опрацювати заяви на отримання адміністративних послуг, що не розгадалися у зв’язку із дією попередньої норми, у порядку черговості їх надходження. При цьому для їх розгляду суб’єктам надання адміністративних послуг додатково надається 30 днів.

За наслідками загального обговорення Комітетом було прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді України законопроект про внесення змін до розділу II "Прикінцеві положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" щодо перебігу строків звернення за отриманням адміністративних та інших послуг під час дії карантину (реєстр. № 5454, доопрацьований) прийняти у повторному першому читанні за основу і в цілому.