Парламентом України за наслідками розгляду у першому читанні прийнято за основу законопроект про внесення змін до Закону України «Про засади державної регіональної політики» (реєстр. № 5323)

03 червня 2021, 11:30

Верховною Радою України 1 червня 2021 року було прийнято у першому читанні за основу проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про засади державної регіональної політики» (реєстр. № 5323 від 01.04.2021), поданий Кабінетом Міністрів України.

За визначенням суб’єкта права законодавчої ініціативи законопроект передбачає комплексне удосконалення механізмів реалізації державної регіональної політики та підвищення її ефективності. Проектом пропонується надати визначення єдиної системи документів стратегічного планування регіонального розвитку, посилюється зв’язок між Державною стратегією регіонального розвитку, регіональними стратегіями розвитку та документами стратегічного планування розвитку територіальних громад. Для посилення інституційної підтримки регіонального розвитку положеннями законопроекту передбачено право агенцій регіонального розвитку надавати платні послуги, розширюється перелік їх засновників за рахунок міських, селищних, сільських рад.

За пропозицію про прийняття проекту за основу та доручення Комітету врахувати  при підготовці до другого читання запропоновані уточнення згідно з частиною першою статті 116 Регламенту Верховної Ради України проголосувало 247 народних депутатів України.