Комітет рекомендує Парламенту прийняти за основу проект Закону про внесення змін до Закону України «Про державну службу» щодо розширення кола осіб, які можуть претендувати на вступ на державну службу» (реєстр. № 4361)

04 січня 2021, 09:00

   Відповідне рішення було ухвалене Комітетом за наслідками розгляду поданого народним депутатом України Фрісом І.П. та іншими народними депутатами України проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про державну службу» щодо розширення кола осіб, які можуть претендувати на вступ на державну службу (реєстр. № 4361) на засіданні Комітету 16 грудня 2020 року.

Законопроектом пропонується внести зміни до Закону України «Про державну службу», відповідно до яких досвід заняття адвокатською, нотаріальною діяльністю, діяльністю арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) визнається загальною вимогою для осіб, які претендують на зайняття посад державної служби, як альтернатива досвіду роботи на керівних посадах.

Під час обговорення проекту народні депутати України – члени Комітету наголосили на необхідності розширення можливостей для залучення до державної служби громадян, які відповідають високим кваліфікаційним вимогам і, разом з тим, позбавлені права брати участь у конкурсі на посади держслужбовців через обмеження, встановлені законом.

Всебічно обговоривши питання, Комітет ухвалив відповідно до пункту 1 частини першої статті 114 та частини другої статті 116 Регламенту Верховної Ради України рекомендувати Парламенту України за наслідками розгляду в першому читанні прийняти проект Закону про внесення змін до Закону України «Про державну службу» щодо розширення кола осіб, які можуть претендувати на вступ на державну службу (реєстр. № 4361) за основу, скоротивши наполовину строк внесення суб’єктами права законодавчої ініціативи пропозицій і поправок при підготовці проекту Закону до другого читання.