Відбулося шосте засідання Робочої групи з опрацювання та підготовки до другого читання проекту Закону України про адміністративну процедуру (реєстр. № 3475)

24 грудня 2020, 09:00

    Шосте засідання Робочої групи Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування з опрацювання та підготовки до другого читання проекту Закону України про адміністративну процедуру (реєстр. № 3475) відбулося 22 грудня.

У ході засідання відбулася дискусія над Розділом V законопроекту, яким передбачено адміністративне оскарження. Було обговорено положення статей, якими встановлюється право на адміністративне оскарження, визначено суб’єктів розгляду скарг, строк подання скарги, форма та зміст скарги, порядок подання скарги, початок адміністративного провадження за скаргою, підготовка та перегляд справи за адміністративною скаргою.

Членами Робочої групи опрацьовано 80 зі 100 статей законопроекту про адміністративну процедуру та розглянуто 382 пропозиції, що надійшли від народних депутатів України.

Участь у засіданні взяли народні депутати України, представники центральних органів виконавчої влади, Апарату Верховної Ради України, Секретаріату Кабінету Міністрів України, всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, неурядових та міжнародних організацій, науковці, експерти. Участь у засіданні учасники взяли як очно, так і у режимі відеоконференції на платформі ZOOM.

У зв’язку із встановленням карантину та запровадженням обмежувальних протиепідемічних заходів на період з 8 по 25 січня 2021 року для запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, учасникам Робочої групи запропоновано 13 січня 2021 року взяти участь в обговоренні законопроекту у режимі відеоконференції на платформі ZOOM.