Третє засідання Робочої групи Комітету з опрацювання та підготовки до другого читання проекту Закону України про адміністративну процедуру (реєстр. № 3475) відбулося 13 листопада

15 листопада 2020, 18:59

 

У ході засідання Робочою групою було опрацьовано 30 статей законопроекту про адміністративну процедуру та розглянуто 321 пропозицію від народних депутатів України, а також, пропозиції, які надійшли від наукового та експертного середовища, органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Предметом дискусії учасників Робочої групи стали положення законопроекту, викладені у Розділі II Глави 1, щодо компетенції адміністративного органу, учасників адміністративного провадження та осіб, які сприяють розгляду справ.

Окремо треба відмітити активну участь у засіданні міжнародних експертів Програми Sigma, проектів  EU4PAR та UNDP, що свідчить про підтримку втілення кращих європейських практик, спрямованих на приведення вітчизняного законодавства до Європейських принципів адміністративного права.

Також участь у засіданні взяли народні депутати України, представники центральних органів виконавчої влади, Апарату Верховної Ради України, Секретаріату Кабінету Міністрів України, всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, неурядових та міжнародних організацій, науковці, експерти. Участь у засіданні учасники взяли як безпосередньо, так і через платформу ZOOM.

Керівник Робочої групи, голова підкомітету з питань адміністративних послуг та адміністративних процедур Лариса Білозір подякувала учасниками за плідну співпрацю і наголосила на необхідності продовження обговорення законопроекту під час наступних зустрічей Робочої групи, яке заплановано на 27 листопада 2020 року.