Комітет пропонує Парламенту прийняти проект Постанови про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році (реєстр. №3809)

09 липня 2020, 12:10

 
            Комітет на своєму засіданні 9 липня 2020 року розглянув проект Постанови про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році (реєстр. №3809), поданий народними депутатами України А.Загоруйко, А.Клочком, О.Аліксійчуком, Л.Білозір, В.Безгіним, Г.Бондар, О.Дундою, В.Поляком, Д.Чорним. Проектом на виконання вимог пункту 30 частини першої статті 85 Конституції України, пункту 2 частини другої статті 194 Виборчого кодексу України, з урахуванням положень частини п’ятої статті 8 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», статті 2 Закону України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях», Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо визначення територій та адміністративних центрів територіальних громад», Указу Президента «Про межі та перелік районів, міст, селищ і сіл, частин їх територій, тимчасово окупованих у Донецькій та Луганській областях» від 7 лютого 2019 №32/2019, пропонується призначити на неділю 25 жовтня 2020 року чергові вибори депутатів обласних, Київської міської, районних у містах рад та Київського міського голови.

     Комітет підтримав законодавчу ініціативу народних депутатів – авторів проекту і рекомендував Парламенту прийняти дану Постанову в цілому.

     Також Комітет на засіданні 9 липня розглянув проект Постанови про призначення чергових виборів депутатів обласних, районних, міських, районних у містах, сільських, селищних рад, сільських, селищних, міських голів, старост села, селища у 2020 році (реєстр. №3582), поданий народним депутатом України О.Гончаренком, та проект Постанови про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році (реєстр. №3813), поданий народними депутатами України О.Пузановим, Д.Ісаєнком, Т.Плачковою, Н.Королевською, Ю.Солодом, Ю.Бойком, В.Рабіновичем та іншими, та рекомендував  Верховній Раді України їх відхилити.