Парламентом прийнято за основу проект Закону про внесення змін до Закону України «Про державну службу» щодо кандидатського резерву (реєстр. № 3491)

18 червня 2020, 09:00

 
Законопроектом передбачається доповнити Закон України «Про державну службу» новою статтею 251 з метою формування кандидатського резерву з числа кандидатів на посаду державної служби, які набрали найбільшу кількість балів за результатами складання загального рейтингу кандидатів (не більше п’яти осіб), що взяли участь у конкурсі, але не визначені переможцями конкурсу.

Для таких кандидатів створюється можливість автоматичного запрошення через особистий кабінет на Єдиному порталі вакансій державної служби до участі у конкурсах на інші посади державної служби, якщо їх професійна компетентність відповідає вимогам до таких посад.

Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування доручено доопрацювати зазначений законопроект з урахуванням зауважень і пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи, скоротивши строк подання таких зауважень і пропозицій наполовину, та внести його на розгляд Верховної Ради України у другому читанні.