10 червня відбулося засідання Робочої групи з опрацювання та підготовки до другого читання законопроекту щодо оптимізації мережі та функціонування ЦНАПів і удосконалення доступу до електронних адмінпослуг (реєстр. № 2679)

16 червня 2020, 11:38

10 червня відбулося засідання Робочої групи Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування з опрацювання та підготовки до другого читання проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації мережі та функціонування центрів надання адміністративних послуг та удосконалення доступу до адміністративних послуг, які надаються в електронній формі (реєстр. № 2679).

  Законопроект передбачає:

- оптимізацію мережі та функціонування центрів надання адміністративних послуг, зокрема ліквідацію центрів надання адміністративних послуг, утворених районними державними адміністраціями та надання послуг у центрах надання адміністративних послуг, утворених органами місцевого самоврядування;

- удосконалення доступу до адміністративних послуг, які надаються в електронній формі;

- запровадження механізму моніторингу якості надання адміністративних послуг та інші важливі вдосконалення чинного законодавства.

Голова Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрій Клочко зазначив, що покращення якості надання адміністративних послуг громадянам є одним з головних завдань реформи децентралізації.

Головою Робочої групи, народним депутатом України, головою підкомітету з питань адміністративних послуг та адміністративних процедур Ларисою Білозір було вказано, що законодавче врегулювання проблем, які на сьогодні існують у сфері надання адміністративних послуг, забезпечить можливість надання адміністративних послуг нової якості та подальший розвиток цієї сфери.

Беручи до уваги, що тематика законопроекту стосується кожного громадянина та зачіпає повноваження багатьох державних органів та органів місцевого самоврядування, учасниками засідання було підтримано пропозицію про продовження роботи над законопроектом.

Наступне засідання Робочої групи відбудеться 25 червня.

У засіданні Робочої групи взяли участь народні депутати України, представники Міністерства цифрової трансформації України, Міністерства юстиції України, Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, Міністерства розвитку громад та територій України, помічники-консультанти народних депутатів України, представники секретаріату відповідного Комітету, асоціацій, об’єднань, неурядових і міжнародних організацій, науковці, експерти у сфері адміністративних послуг.