Комітет рекомендує Парламенту прийняти за основу законопроект про внесення змін до статті 91 Закону України «Про державну службу» (реєстр. №3489)

11 червня 2020, 09:00

 На засіданні 3 червня 2020 року, серед інших питань порядку денного, Комітетом було розглянуто проект Закону про внесення змін до статті 91 Закону України «Про державну службу» (реєстр. № 3489), поданий народним депутатом України Д.Монастирським.

Метою законопроекту є законодавче закріплення повноважень керівника державної служби у Державному бюро розслідувань за Директором Державного бюро розслідувань та директорами територіальних управлінь Державного бюро розслідувань.

Під час обговорення народні депутати України – члени Комітету погодилися з висновком Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України, що запропоновані положення законопроекту можуть розглядатись як тимчасовий варіант вирішення відповідної проблеми на період до комплексного реформування державної служби у державних органах, які комплектуються одночасно і державними службовцями, і особами, які мають військові або спеціальні звання.

Заслухавши інформацію підкомітету з питань організації державної влади, державної служби, служби в органах місцевого самоврядування, державних символів та нагород, Комітет ухвалив рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до статті 91 Закону України «Про державну службу» (реєстр. № 3489), за наслідками розгляду в першому читанні прийняти за основу.