Комітет рекомендує прийняти за основу законопроект (реєстр. № 3491) щодо створення кандидатського резерву з найкращих кандидатів на посади державної служби

09 червня 2020, 11:30

На засіданні 3 червня 2020 року Комітетом було розглянуто проект Закону про внесення змін до Закону України «Про державну службу» щодо кандидатського резерву (реєстр. № 3491), поданий членами Комітету – народними депутатами України А.Клочком, О.Корнієнком, В.Безгіним та А.Шкрум.

Законопроектом пропонується доповнити Закон України «Про державну службу» новою статтею 251 з метою формування кандидатського резерву з числа кандидатів на посаду державної служби, які набрали найбільшу кількість балів за результатами складання загального рейтингу кандидатів (не більше п’яти осіб), що взяли участь у конкурсі, але не визначені переможцями конкурсу.

Для таких кандидатів створюється можливість автоматичного запрошення через особистий кабінет на Єдиному порталі вакансій державної служби до участі у конкурсах на інші посади державної служби, якщо їх професійна компетентність відповідає вимогам до таких посад.

За визначенням суб’єктів права законодавчої ініціативи прийняття законопроекту сприятиме використанню професійного потенціалу відповідних кандидатів та забезпеченню доступу до державної служби більшої кількості професійних осіб, які володіють необхідними знаннями, уміннями та навичками, моральними і діловими якостями.

За результатами всебічного обговорення за участі представників Кабінету Міністрів України та Національного агентства України з питань державної служби Комітетом було прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Закону України «Про державну службу» щодо кандидатського резерву (реєстр. № 3491) за наслідками розгляду в першому читанні прийняти за основу.