Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування повертається до проведення засідань у звичайному режимі

21 травня 2020, 16:30

 
У засіданні Комітету, яке відбулося 20 травня взяли участь 25 народних депутатів України - членів Комітету.

 Під час засідання парламентарі розглянули наступні законопроекти:

1. Проект Закону про внесення змін до Закону України Про місцеве самоврядування в Україні щодо забезпечення додержання державних гарантій місцевого самоврядування та захисту його економічних основ (реєстр. №3118, н.д. Г.Васильченко, Р.Лозинський та інші).

За словами співавторки законопроекту, народного депутата України Галини Васильченко, законопроект розроблено з метою:

- недопущення розбалансування місцевих бюджетів; 

- підвищення ефективності сплати податку на доходи фізичних осіб;

- вдосконалення процедури зміни реєстрації комунальних підприємств, установ та організацій.

За рішенням Комітету рекомендовано Верховній Раді України законопроект за наслідками розгляду у першому читанні прийняти за основу.

 2. Проект Закону про внесення змін до Закону України “Про регулювання містобудівної діяльності” щодо обов’язковості будівництва об’єктів громадського обслуговування населення соціальної сфери (реєстр. №2363, н.д. І.Констанкевич, В.М’ялик та інші).

За результатами дискусії парламентарі прийняли рішення рекомендувати Верховній Раді України відхилити даний законопроект та враховуючи позитивні напрацювання і рекомендації експертів розробити новий законопроект, що комплексно врегульовуватиме містобудівну діяльність у сфері планування соціальної інфраструктури. 

3. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо правового регулювання відносин між співвласниками багатоквартирних будинків і власниками та наймачами (орендарями) квартир або нежитлових приміщень у багатоквартирних будинках (реєстр. №2564,  н.д. О.Юрченко, А.Клочко, В.Безгін, О.Аліксійчук, В.Рубльов, Л.Білозір та інші) (повторний розгляд).

 За результатами обговорення народні депутати України прийняли рішення рекомендувати Верховній Раді України законопроект з реєстр. №2564 відхилити.

 У розділі “Організаційні питання” народні депутати України прийняли рішення про створення двох робочих груп щодо законопроектів підтриманих Верховною Радою України за основу у першому читанні, з метою їх опрацювання та підготовки до другого читання, а саме:

- з опрацювання та підготовки до другого читання проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації мережі та функціонування центрів надання адміністративних послуг та удосконалення доступу до адміністративних послуг, які надаються в електронній формі (реєстр. №2679 від 26.12.2019). Голова робочої групи - Лариса Білозір, голова підкомітету з питань адміністративних послуг та адміністративних процедур.

 - з опрацювання та підготовки до другого читання проекту Закону про надання будівельної продукції на ринку (реєстр. 2698 від 28.12.2019). Співголови робочої групи - Андрій Клочко, Голова Комітету та Олена Шуляк, Заступник голови Комітету.

 Відеозапис засідання Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування на YouTube-каналі комітету за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=9WjaWnAo-qk