Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендує парламенту прийняти за основу проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення порядку призначення та звільнення з посад членів Кабінету Міністрів України

27 квітня 2020, 09:30

Метою законопроекту, внесеного на розгляд Верховної Ради України народними депутатами України Лозинським Р.М., Безгіним В.Ю., Клочком А.А. та іншими (реєстр. № 3195 від 10.03.2020), є надання комітетам Верховної Ради України та Верховній Раді України повноважень при розгляді питання про звільнення члена Кабінету Міністрів України заслуховувати його звіт про свою діяльність на посаді, а також приведення у відповідність до Конституції України положень Регламенту Верховної Ради України, якими регулюється порядок призначення та звільнення членів Кабінету Міністрів України.

Комітет, розглянувши відповідний законопроект на своєму засіданні 22 квітня 2020 року, прийняв рішення  рекомендувати Верховній Раді України прийняти його за основу, скоротивши наполовину строк подання суб’єктами права законодавчої ініціативи пропозицій і поправок при підготовці законопроекту до другого читання. За відповідне рішення проголосував 21 народний депутат України.