Голова Комітету Андрій Клочко зустрівся з представниками Комунікаційної платформи "Транскордонний Діалог "Україна-ЄС"

13 січня 2020, 16:50

 
Голова Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрій Клочко зустрівся з представниками Комунікаційної платформи "Транскордонний Діалог "Україна-ЄС", на чолі з Генеральним секретарем Асоціації європейських прикордонних регіонів (АЄПР) Мартіном Гільєрмо Рамірезом.

Також, участь у зустрічі взяли експерт АЄПР з просторового розвитку та стратегічних змін Кайтріона Мулан, Керівник Інформаційного центру АЄПР в Харківському національному економічному університеті ім. Семена Кузнеця, член виконавчого комітету АЄПР Едуард Сиромолот,  член Наглядової ради Німецько-Українського Форуму Євген Михальченко, Генеральний директор ГК «Метрополія» Віктор Куртєв, заступник Голови Правління ГО «Центр розвиту Бессарабії» Тетяна Станєва, Президент Українського Кооперативного Альянсу Зиновій Свереда.

Ключовою темою зустрічі було питання проведення щорічної Генеральної Асамблеї Асоціації європейських прикордонних регіонів для обговорення актуальних питань розвитку транскордонного співробітництва між Україною та Європейським Союзом.

Під час зустрічі, Голова Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування А.Клочко проінформував присутніх, що до предмету відання Комітету відноситься політика регіонального розвитку та наголосив на тому, що регіональна політика у прикордонних регіонах не може бути успішною без ефективного транскордонного співробітництва.

Також, учасники зустрічі обговорили причини, які стримують розвиток транскордонного співробітництва українських регіонів та домовилися про координацію подальшої співпраці.