Зустріч з делегацією Представництва Європейської Комісії в Україні

26 вересня 2019, 13:03

У середу, 25 вересня 2019 р., члени Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування провели зустріч з керівником відділу політики Представництва Європейської Комісії в Україні п.Артуром Гебалем, Першим секретарем Представництва, Радником Групи підтримки України п.Бенедіктом Германном та політичним аналітиком Представництва п.Димитрієм Горчаковим.

Від Комітету участь у зустрічі брали Голова Комітету Андрій Клочко, Заступник голови Комітету Олександр Качура, Голова підкомітету з питань організації державної влади, державної служби, служби в органах місцевого самоврядування, державних символів та нагород Олександр Корнієнко, Голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою Віталій Безгін, Голова підкомітету з питань виборів, референдумів та інших форм безпосередньої демократії Аліна Загоруйко, Керівник секретаріату Комітету Анжела Малюга.

Під час зустрічі було обговорено процес децентралізації в Україні, законопроекти про внесення змін до Закону України "Про столицю України – місто-герой Київ", процес об’єднання територіальних громад.

Зокрема, Голова Комітету Андрій Клочко проінформував гостей про проект Закону України "Про столицю України – місто-герой Київ" (реєстр. №2143), прийняття якого сприятиме відновленню цілісної системи місцевого самоврядування в місті Києві, а також реалізації положень Європейської хартії місцевого самоврядування та реалізації права територіальної громади м. Києва  самостійно вирішувати питання місцевого значення в межах Конституції і законів України.    Також, на зустрічі йшла мова про хід розгляду у підкомітеті з питань виборів, референдумів та інших форм безпосередньої демократії Пропозицій Президента України Володимира Зеленського до Виборчого кодексу.

Члени Комітету надали гостям розширену інформацію по кожному з обговорюваних питань та отримали запевнення у подальшій підтримці реформи децентралізації в Україні з боку ЄС.