Голова Комітету А. Клочко: державна служба потребує невідкладного реформування

19 вересня 2019, 19:29

18 вересня 2019 р. відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіональної політики та містобудування до Порядку денного якого було включено проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо перезавантаження влади, р. №1066 (друге читання), ряд проектів постанов про перейменування населених пунктів, а також проект Розкладу засідань комітету на 18.09-11.10.2019 р.

За результатами розгляду, Комітет рекомендував Верховній Раді України прийняти в другому читанні та в цілому законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо перезавантаження влади, який передбачає спрощення порядку прийняття на державну службу та звільнення з неї, підвищення відповідальності державних службовців за досягнення результатів їх діяльності, а також запровадження можливості контрактної державної служби.

Як зазначив Голова Комітету Андрій Клочко, законопроект щодо перезавантаження влади, визначений Президентом України Володимиром Зеленським як невідкладний для розгляду, допоможе Україні підвищити професійність державних службовців та посилити ефективність роботи виконавчої гілки влади, як на центральному, так і на регіональному рівні.

Комітет також розглянув питання щодо перейменування ряду населених пунктів. Зокрема, прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді України розглянути питання щодо перейменування міста Переяслав-Хмельницький Київської області на м. Переяслав, села Рачки Немирівського району Вінницької області на село Подільське, села Островки Маневицького району Волинської області на село Острови.