Міжнародні партнери України продовжать підтримку реформи децентралізації

19 вересня 2019, 15:19

Голова Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрій Клочко провів ряд зустрічей з представниками міжнародних організацій та іноземними партнерами, які опікуються питаннями реформи децентралізації в Україні.

Так, відбулася зустріч Голови Комітету А. Клочка з представниками Швейцарського бюро співробітництва в Україні, у якій взяли участь: пані Айлін Хофштеттер, старша радниця Посольства Швейцарії в Україні; Оксана Гарнець - Керівник Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» (DESPRO); Ілона Постемська - координаторка проектів Швейцарського бюро співробітництва в Україні. Під час зустрічі було обговорено питання подальшої підтримки швейцарською стороною реформи децентралізації в Україні та попередньо погоджено відповідні спільні заходи у цьому напрямку.

Також, на виконання домовленостей, досягнутих між Президентом України Володимиром Зеленським та Канцлером ФРН Ангелою Меркель, під час офіційного візиту Президента до Німеччини, відбулася зустріч А. Клочка зі Спеціальним посланником ФРН з питань реформ в Україні Георгом Мільбрадтом, референтом відділу політики Посольства ФРН Рафаелем Раумом, заступником директора програми U-LEAD з Європою Александрою Фелінгер, керівником проекту представництва Європейської комісії в Україні Бенедиктом Геррманном, під час якої було обговорено конкретні шляхи прискорення реформ в Україні.

«Не може бути успішної держави без ефективного і самодостатнього місцевого самоврядування, тому ми вітаємо високу увагу наших міжнародних партнерів до реформи децентралізації в Україні та готовність підтримувати нас у цьому питанні» - зазначив Андрій Клочко під час зустрічі з Карлом Фредріком Біркоффом - керівником проекту «Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні» Академії Фольке Бернадотта (Шведського урядового агентства з питань миру, безпеки і розвитку) та Юлією Седик - координатором цього проекту.

Під час зустрічі Голови Комітету А. Клочка із заступником голови Офісу Ради Європи в Україні Оленою Литвиненко, було обговорено стан виконання проектів, що реалізуються в Україні за сприяння Ради Європи, серед яких окрему роль займає програма «Децентралізація та територіальна консолідація в Україні». Зазначена програма впроваджується у рамках Плану дій Ради Європи для України, а її метою є формування в Україні сталої системи місцевого самоврядування. Сторони домовились про активізацію співпраці Офісу Ради Європи в Україні з Комітетом з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.