Привітання Голови Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергія Власенка з нагоди Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України

22 серпня 2019, 16:26

  
Шановні співвітчизники, Український народе!

 В одну історичну мить, 24 серпня 1991 року, увібрано всю силу і велич поколінь, які споконвіків виборювали право жити вільно на своїй землі. Наша незалежність вигартувана мечами війська Володимира Великого та короля Данила, шаблею славного козацтва, звитягою Січових Стрільців та Української Повстанської армії. Могутність Київської Русі та древнього Галича, сміливість війська Запорізького і сила духу шістдесятників, розробки ракетобудівників та мистецький арсенал корифеїв пера і сцени – це все Україна, її дух та сила. Наша незалежність базується на споконвічних християнських цінностях.

Ми успадкували традиції багатьох поколінь, які, цеглинка за цеглинкою, будували храм нашої Незалежності. Мусимо усвідомити, що тепер настав час покоління 21 століття продемонструвати, чи гідні ми слави предків, чи маємо право бути рівними і вільними у сьогоднішньому складному світі, чи спроможні ми вберегти нашу самобутність.

Ми горді з того, що живемо в Державі, яка має тисячолітню історію та святкує 28-му річницю Незалежності. Сповідуємо цінності, які пройшли горнило історії та утвердились у цивілізованому світі.

Україна має партнерів, які розуміють, що ми сьогодні боронимо Європу від чергової навали «ординців», тому простягнули нам руку допомоги. Врешті, остаточно рвемо пута Російської імперії зла та позбавляємося комплексу меншовартості та хуторянства.

Нам є чим пишатися. Нам є з кого брати приклад. Нам є що захищати!

У той час, коли тривають бойові дії на території України, ми дуже чітко усвідомлюємо ціну свободи. Знову над нашою країною зависла загроза втрати незалежності, знову наші хоробрі військові відстоюють цілісність нашої території. Після подій на Майдані та на Сході країни ми показали всьому світу, що українці – це сильна духом нація, яка високо цінує свою мову, культуру та звичаї, а головне, прагне зберегти свою ідентичність та унікальність.

Нам слід відстоювати принципи захисту демократії і верховенства права, прав людини, стабільності демократії, недопущення дискримінації та забезпечення миру, а відтак, переконаний, що лише спільними узгодженими діями зможемо запобігти негативному впливу країни-агресора Російської Федерації на перебіг політико-міжнародних процесів у Європі, тим самим забезпечивши сталий розвиток європейської спільноти, до якої, безумовно, належить Україна.

Україна з давніх-давен славиться своєї красою. Наші широкі лани з родючими землями та безкрайнє над ними небо неодноразово надихали митців на створення своїх шедеврів. Тому не дивно, що поєднання синього та жовтого кольорів стало основою такого величного символу нашої держави як Прапор. Ще у 1918 році гетьман Павло Скоропадський на офіційному рівні затвердив розташування смуг на Прапорі: верхню - синю та нижню - жовту. Прапор підіймав бойовий дух, додавав сили та віри в майбутнє. Протягом останніх років його використання набуло чи не найбільшої популярності, що свідчить про зростання почуття гордості за свою Державу. Нехай майорить наш синьо-жовтий прапор у небі вільної та незалежної країни на радість її жителям.

З нагоди 28-ої річниці Незалежності нашої Батьківщини бажаю кожному громадянину міцного здоров’я, злагоди та благополуччя! Хай добрі справи, успішні проекти та прогресивні реформи примножують розвиток та розбудову можливостей для України та її народу. Хай безмежне щастя, радість, любов огортають вас та вашу родину. Хай кожен день дає сили та натхнення для сумлінної праці, ідей, здобутків!

Кожен з нас є творцем історії розвитку та вдосконалення країни!

Мирного неба, мудрості у прийнятті важливих для країни рішень, добра та перемог!

Зі святом Україно! З Днем Незалежності!

З повагою

Сергій ВЛАСЕНКО