Протягом дев’ятої сесії Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування отримав понад 1500 звернень

23 січня 2019, 09:00

 

За період з вересня 2018 року по січень 2019 року до Комітету надійшло більше 1500 звернень (заяв, скарг, повідомлень, пропозицій, запитів, електронних петицій) від усіх категорій заявників (юридичні особи, органи державної влади і місцевого самоврядування, їх посадові особи, громадяни), у тому числі від громадян – 174. Тематика звернень охоплювала широке коло питань і в деяких випадках виходила за межі предмету відання Комітету.

При розгляді звернень Комітет керувався положеннями Конституції України, Закону України «Про комітети Верховної Ради України», Постанови Верховної Ради України «Про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України восьмого скликання», законів України «Про звернення громадян», «Про доступ до публічної інформації», «Про інформацію». Звернення бралися до уваги, ретельно вивчалися, заявникам надавалися відповіді, роз’яснення, рекомендації, про зміст окремих звернень інформувалися уповноважені на їх розгляд органи державної влади та органи місцевого самоврядування.

Протягом дев’ятої сесії на адресу Комітету також продовжували надходити запити щодо надання публічної інформації з питань, віднесених до його відання. Загалом було отримано 15 запитів, більшість яких – від громадян. Найпоширенішим способом подання запиту були електронні засоби зв’язку: у такий спосіб було направлено 10 запитів (67%). Ще 2 запити були надіслані на паперових носіях, стільки ж – доставлено особисто і 1 – передано телефоном.

Запити стосувалися надання копій законів, постанов Верховної Ради України, звернень про призначення позачергових виборів, інших документів, а також інформації про відвідування народними депутатами – членами Комітету засідань Комітету. Таким чином, найбільш запитуваною була інформація статистично-довідкового характеру - надійшло 13 запитів такого змісту, або 87 % від загальної кількості надісланих до Комітету запитів на інформацію, і лише 2 запити стосувались надання правової інформації.

Нагадуємо, що на сайті Комітету розміщена форма електронного звернення, за допомогою якої заявники можуть направляти Комітету свої заяви, скарги та пропозиції. Також звернутися до Комітету можна поштою або надіславши електронний лист за адресою, вказаною у розділі «Контакти».