Привітання Голови Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергія Власенка з Новим 2019 роком та Різдвом Христовим

28 грудня 2018, 09:16

   Шановні колеги і друзі!

За доброю традицією, проводжаючи рік минулий, оцінюємо пройдений шлях і визначаємо плани на майбутнє. Протягом 2018 року Комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування працював над реалізацією різних ініційованих заходів, втіленням у життя законодавчих планів для подальшого розвитку місцевого самоврядування, інституту державної служби та служби в органах місцевого самоврядування, посилення локальної демократії в Україні. Висловлюю всім подяку, хто долучався до наших проектів, слідкував за нашою роботою та сприяв розвитку і примноженню наших досягнень, підвищенню авторитету України в світі.
Комітет докладав серйозних зусиль для посилення правового захисту територіальних громад, проте, на жаль, не всі напрацювання були втілені в життя у році, що минає. Так, довготривала та копітка робота Комітету над новою редакцією Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» зведена нанівець через політичні, абсолютно невиправдані амбіції Президента. Але, не зважаючи на це, Комітет продовжує свою фахову працю з надією, що у 2019 році, зі зміною керівництва держави та кадрового оновлення державних інституцій, в Україні будуть проведені справжні реформи на благо та в інтересах кожної людини, всієї української громади.
На превеликий жаль, 2018 рік став індикатором неспроможності керівництва держави виконувати обіцянки, приймати логічні послідовні рішення, працювати професійно. Вперше за часи незалежності України, саме у 2018 році був введений воєнний стан – чи було це необхідністю саме зараз, чи це політичні «ігрища» з метою підвищення рейтингу керівника держави, чи «спецоперація», спланована з метою збереження посту – покаже час, але вже сьогодні є очевидним, що 2019 рік стане роком боротьби за збереження олігархічно-корупційної моделі управління державою. Проте саме від українців, їх вибору, залежить майбутнє держави - вірю, що український народ у 2019 році зробить зважений вибір та обере новий курс розвитку України – інноваційний, європейський, прогресивний.
Переконаний, що наступного року наші захисники Батьківщини будуть вдома, а не на передовій! Низький уклін кожному, хто захищав і захищає терени України від країни-агресора – Російської Федерації зі зброєю в руках, в тилу, на дипломатичній арені, власною принциповою позицією жити чесно.
У 2019 рік ми входимо з новими планами, задумами та впевненістю на позитивні зміни. Сподіваюся, у наступному році, після президентських і парламентських виборів, Україна стане на шлях розквіту!
Прийміть найщиріші вітання з Новим 2019-м роком. Добра і щастя вам у Новому році, міцного здоров'я, тепла та добробуту в кожній оселі. Нехай Новий рік принесе злагоду і достаток, натхнення на нові досягнення заради успіху та процвітання!
Вітаю з Різдвом Христовим! Різдво – величне християнське свято, день Народження Ісуса Христа – Спасителя світу і Відкупителя людей з полону гріха. У ці світлі дні хочеться побажати миру і тепла, добра, взаєморозуміння, любові, душевної рівноваги, успіхів у всіх починаннях, побільше радості, всіх благ! Нехай справдяться усі очікування і найзаповітніші мрії! 
Плекаймо в собі дар бути разом. Нехай почуття спільності, якого ми зазнаємо в ці дні, супроводить нас протягом усього наступного року. 
Україна переможе!


З побажанням щастя в прийдешньому році

                                                                                      Сергій Власенко