Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування підтримав подання Львівської обласної ради щодо перейменування села Бірки Сокальського району Львівської області на село Борок

11 грудня 2018, 09:15

Перший заступний Голови Комітету Олена Ледовських зазначила, що село Бірки входить до складу Тартаківської сільської ради Сокальського району Львівської області. В селі проживає більше 150 жителів. Перейменування села Бірки ініційовано у зв’язку з необхідністю усунення розбіжностей у вживанні назви цього населеного пункту відповідно до офіційного обліку та на місцевому рівні.

За інформацією Тартаківської сільської ради Сокальського району Львівської області, перша згадка про село Борок датується 1585 роком. Ця назва використовувалась до 1968 року, коли у довіднику адміністративно-територіального поділу Львівської області вперше було згадано назву «Бірки». 

В ході обговорення члени Комітету взяли до відома, що питання про перейменування села Бірки Сокальського району Львівської області підтримане територіальною громадою на загальних зборах громадян, погоджено відповідно до законодавства, розглянуто і схвалено Тартаківською сільською, Сокальською районною та Львівською обласною радами.

За наслідками розгляду питання члени Комітету вирішили підтримати подання Львівської обласної ради щодо перейменування села Бірки Сокальського району Львівської області на село Борок, розробити і внести на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про перейменування села Бірки Сокальського району Львівської області» та рекомендувати Верховній Раді України відповідно до частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про перейменування села Бірки Сокальського району Львівської області» за наслідками розгляду прийняти в цілому.