Засідання Круглого столу на тему: «Вдосконалення базового Закону системи місцевого самоврядування та механізмів участі громадськості у вирішенні питань місцевого значення. Поточний стан і перспективи проведення реформи децентралізації у сфері освіти» (8 червня 2018 року)

08 червня 2018, 15:45

Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування провів 8 червня у смт. Авангард Одеської області круглий стіл на тему: «Вдосконалення базового Закону системи місцевого самоврядування та механізмів участі громадськості у вирішенні питань місцевого значення. Поточний стан і перспективи проведення реформи децентралізації у сфері освіти».

У ході засідання учасники внесли конкретні пропозиції до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо вирішення актуальних питань у сфері функціонування системи місцевого самоврядування, сучасного стану та перспективи удосконалення законодавчого регулювання питань локальної демократії в Україні, а також перспективи проведення реформи децентралізації у сфері освіти.

Участь у круглому столі взяли народні депутати України – члени Комітету, представники Одеської обласної ради, представники органів державної влади, органів місцевого самоврядування та їх асоціацій, громадськості, міжнародних інституцій.

Захід відбувся за сприяння і підтримки шведсько-українського  проекту «Підтримка децентралізації в Україні» (SKL International), програми Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні», проекту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС) і проекту «Партисипативна демократія та обґрунтовані рішення на місцевому рівні в Україні», що реалізуються Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України».