Привітання Голови Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергія Власенка з Днем Святої Трійці

26 травня 2018, 18:00

Колеги, друзі, співгромадяни!

 Вітаю зі світлим святом Пресвятої Трійці! Єднання - Бог-Отець, Бог-Син, Бог-Дух – символ гармонії та внутрішньої соборності. Хай слова дивотворної молитви, яка в ці дні лунає в храмах всією Україною, звернена до Святого Духа: «Царю Небесний, Утішителю, Душе істини...», зцілюють наші душі,  зміцнюють віру, прославляють добро.

В ці дні згадуймо біблійні події, зокрема, про зішестя Святого Духа на апостолів – після нього учні Господа заговорили на різних мовах, розійшлися по всьому світу, щоб розповідати про Ісуса Христа. Символізм біблійних оповідей широкий, кожен вбачає в них своє, але їх посил єдиний – ким би і де не був, якою мовою не говорив та чиї б ідеали не поділяв, лише прославляючи і роблячи добро, можна пізнати істину та правду, жити в мирі, злагоді, бути моральним та принциповим. Саме цих чеснот, на превеликий жаль, на сьогодні не вистачає стерновим України, проте, вірю, що під покровом Господа, нас чекають світлі часи, зміни.

Нехай урочистий дзвін церковних дзвонів наповнює ваші душі натхненням, зміцнює віру і дарує надію, зцілює недуги, дає терпіння, мудрість, життєві блага, щасливі миттєвості.

Український поет-сучасник Юрій Сегеда писав: «І прилетять у рай земний не яструби, а голуби. Бо сказано було: «Не вбий», бо сказано було: «Люби». Саме з любові проростає зерно віри в кращі часи, заступництво Господа, взаємоповага, підтримка, найщиріша радість.

Бажаю вам, аби  Свята Трійця вела вас  по життю дорогою віри і любові,  хай на вашому шляху зустрічаються тільки чесні і щирі люди, які й складають ваш пазл долі, стають друзями на шляху побудови щасливої Батьківщини.

Хай буде благословіння Святої Трійці на всіх ваших життєвих поступах!

З повагою

Сергій Власенко