Привітання голови Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергія Власенка з Святом Світлого Христового Воскресіння!

06 квітня 2018, 13:30

Колеги та друзі!

  Прийміть щирі вітання з одним із головних свят церковного року – Воскресіння Христового. Великдень установлений апостолами незабаром після смерті Ісуса на хресті та його Воскресіння,  знаменує перемогу добра над злом, життя над смертю. Святитель Григорій Богослов говорив, що у Великдень  християни святкують Воскресіння, яке примиряє собою весь світ.

Український народ сьогодні переживає непрості часи. Економічні й політичні негаразди призвели до того, що багато хто зневірився у справедливості, озлобився, палає зловтіхою і жадобою. На превеликий жаль, мова  і про керівництво держави. Хіба можливо за такого стану душі творити та будувати щасливе життя? Апостол Павло говорить: «Не будь переможений злом, а перемагай зло добром!». Ми маємо просити у Господа сили, «насущного хліба». Нехай кожний замислиться над тим, що він може зробити, щоб полегшити життя ближнього, щоб світ став хоч трохи добрішим. Станьмо сумліннішими й відповідальнішими, стараннішими і працелюбнішими, будьмо милосердними і співчутливими!

У момент, коли вже спечені великодні паски, сформовано багатий великодній кошик, дім святково прикрашено, залишається тільки ділитися  радістю з приводу Воскресіння Христового та прощати ближніх, звільняти серце від образ, забувати невзгоди, прагнути миру, гармонії з світом.

Нехай Світле Воскресіння утверджує наші переконання про те, що достойні терпіння нагороджуються перемогами, а чесне життя увінчується вдячністю. Прошу у Господа мудрості для єднання сердець і помислів, бажань та праці. Поміркованості вам і вашій родині у поступах на життєвих дорогах. Нехай господня ласка вас зігріває та навчає жити в щасті. Нехай любов Господня з ясних високостей в оселю вашу зійде світлим гостем. У ці урочисті святкові дні сердечно вітаю вас з Пасхою, нехай царюють у ваших серцях радість та душевний спокій. Бажаю вам відчувати повноту життя, щедроти української землі та родинне тепло!

Завжди після темних часів зневіри та невігластва, приходять зміни на краще, а тому невтомно працюймо на розбудову нашої Держави! Нехай Господь дарує вам сил на нові звершення, любов, радість, мир та злагоду на довгії літа. Бажаю всім здоров’я, добробуту й успіхів у добрих ділах! Пам’ятаймо, правда переможе! У цей день, за нашим давнім, але не старіючим християнським звичаєм, вітаю вас радісним: «Христос Воскрес»!

З повагою       

Сергій Власенко