Проект Постанови Верховної Ради України «Про зміну в адміністративно-територіальному устрої Донецької області, зміну і встановлення меж Олександрівського району Донецької області» (реєстр. №7311) Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування рекомендує Верховній Раді України прийняти за основу та в цілому

02 квітня 2018, 10:45

 

Проект Постанови Верховної Ради України «Про зміну в адміністративно-територіальному устрої Донецької області, зміну і встановлення меж Олександрівського району Донецької області» (реєстр. №7311) Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування рекомендує Верховній Раді України прийняти за основу та в цілому.

Комітет розглянув на своєму засіданні поданий народними депутатами України М.Єфімовим, В.Курилом проект Постанови Верховної Ради України «Про зміну в адміністративно-територіальному устрої Донецької області, зміну і встановлення меж Олександрівського району Донецької області». Зазначеним проектом Постанови з метою упорядкування адміністративно-територіальних відносин в сучасних умовах та забезпечення процесу добровільного об’єднання територіальних громад пропонується змінити межі Олександрівського району Донецької області, збільшивши територію Олександрівського району на 273 гектари земель за рахунок передачі до його складу 273 гектарів земель, що перебувають у віданні Новодонецької селищної ради Добропільської міської ради Донецької області (в тому числі територію селища міського типу Новодонецьке), та затвердити територію Олександрівського району Донецької області загальною площею 101279 гектарів.

Члени Комітету взяли до уваги, що питання про зміну і встановлення меж Олександрівського району Донецької області погоджено Новодонецькою селищною, Допропільською міською,  Олександрівською районною радами та Донецькою обласною державною адміністрацією, Донецькою військово-цивільною адміністрацією.

За результатами загального обговорення Комітет вирішив рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 1 частини першої та частини другої статті 114 Регламенту Верховної Ради України прийняти за основу та в цілому проект Постанови Верховної Ради України «Про зміну в адміністративно-територіальному устрої Донецької області, зміну і встановлення меж Олександрівського району Донецької області».