Привітання голови Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування С.Власенка з Днем українського добровольця

13 березня 2018, 17:40

Шановні українці!

Прийміть щирі вітання з Днем українського добровольця!

 З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, сприяння зміцненню патріотичного духу в суспільстві, підвищенню суспільної уваги і турботи про учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості, Верховною Радою України були прийнято рішення про відзначення  щорічно 14 березня Дня українського добровольця.

Це день кожного, хто в мить лихоліття, за покликом серця, добровільно виступив на захист нашої Батьківщини.

Історичний шлях України до незалежності ознаменований війнами та повстаннями. Самовіддано українці боролися за краще життя. Тисячі віддали своє життя у боротьбі за щастя рідного народу. Пам'ять по них житиме вічно.

На жаль, і сьогодення покликало  патріотів до лав добровольчих загонів. Це люди,  рушійною силою яких є величезна любов до Батьківщини, сила волі й відданість рідній землі. Вони стали на захист України від країни-агресора - Російської Федерації: в степах  Донеччини та Луганщини захищають те святе і рідне кожному українцю – свою землю.

«Війна, яка зараз триває, має багато шансів на поширення» - говорила Аміна Окуєва про війну на Донбасі. Саме з цим розумінням українські патріоти стали добровольцями, аби захистити цей світ від зла, поширення кровопролить, припинити загарбництво та відстояти своє право на самоіндентифікацію та право жити на вільній землі.

Добровольці -  захисники і опора держави, її мужність, честь, сила і відвага.

Бажаю, щоб не гриміли вибухи, не плакали наші матері, а діти жили в процвітаючій країні,  відчуваючи гордість за свою Вітчизну!

Мирного неба і благополуччя, здоров’я і життєвих сил!

Щирі слова вдячності кожному добровольцю!

З повагою

Сергій Власенко