Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування підтримав подання Луганської військово-цивільної адміністрації щодо віднесення селища міського типу Білокуракине Білокуракинського району Луганської області до категорії міст районного значення

09 лютого 2018, 15:31

        Комітет на своєму засіданні 7 лютого 2018 року ухвалив рішення підтримати подання Луганської обласної державної адміністрації, Луганської військово-цивільної адміністрації щодо віднесення селища міського типу Білокуракине Білокуракинського району Луганської області до категорії міст районного значення та доручити народним депутатам України – членам Комітету розробити та внести на розгляд Верховної Ради України відповідний проект Постанови Верховної Ради України.

Селище міського типу Білокуракине є адміністративним, промисловим і культурним центром Білокуракинського району Луганської області та розташоване на півночі Луганської області. На сьогоднішній день в селищі міського типу проживає понад 6589 мешканців.

Селище міського типу  Білокуракине має перспективу для подальшого соціально - економічного розвитку та залучення інвестицій у сферу сільського господарства, сільгосппереробки та несільськогосподарського підприємництва. Віднесення населеного пункту до категорії міст районного значення наддасть додаткові можливості подальшого розвитку селища та його економічному потенціалу.

Питання про віднесення селища міського типу Білокуракине Білокуракинського району Луганської області до категорії міст районного значення погоджено відповідно до законодавства, розглянуто і схвалено Білокуракинською селищною радою та Луганською обласною державною адміністрацією, Луганською військово-цивільною адміністрацією.