Голова Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергій Власенко 7 квітня 2015 року провів особистий прийом громадян у Верховній Раді України за участю працівників секретаріату Комітету

08 квітня 2015, 11:30

Голова Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергій Власенко 7 квітня 2015 року провів особистий прийом громадян у Верховній Раді України за участю працівників секретаріату Комітету.

За результатами заходу до Голови Комітету звернулися з різних питань 23 громадян, з яких – 6 повторно, оскільки вважали, що порушені ними питання не були вирішені відповідними органами або вирішені частково.

Так, родина Близнюків звернулася щодо сприяння у зміні цільового призначення  земельної ділянки, що знаходиться у їх користуванні. Мешканка міста Києва К.Небесна поскаржилася на неналежний розгляд попередніх звернень Комітету щодо покращення житлових умов її сім'ї, яка проживає у непридатній для проживання за висновком санітарно-епідеміологічної служби квартирі площею 29,6 кв. м. Громадянки Мірошниченко та Петросюк звернулися зі скаргою на неправомірні дії посадових осіб органів місцевого самоврядування щодо надання дозволу на приватизацію їх земельних ділянок. Інвалід І групи Гулий поскаржився на безпідставне відключення газопостачання і світла до його житла.

На особистому прийомі також порушувалися питання щодо ремонту водопроводу у селі Стукалівка Гребінківського району Полтавської області, законодавчого врегулювання питань застосування форм безпосередньої демократії та геопросторових даних, надання матеріальної та правової допомоги, захисту майнових прав на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим.

Заявникам було надано інформацію про предмет відання Комітету, юридичне роз’яснення щодо шляхів вирішення порушених ними питань, погоджено органи, до яких  будуть скеровані відповідні звернення Комітету та поінформовано про строки їх розгляду.