Висновок Комітету про проект Закону України про внесення змін до статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо виправлення техніко-юридичних помилок (реєстр. № 4779 від 03.06.2016 р.)

20 березня 2017, 10:43

 

Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування за дорученням Голови Верховної Ради України А.Парубія розглянув проект Закону України про внесення змін до статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо виправлення техніко-юридичних помилок (реєстр. № 4779 від 03.06.2016 р.), поданий народним депутатом України Ю.Бубликом.

За визначенням суб’єкта права законодавчої ініціативи проект розроблено з метою внесення окремих правок технічного характеру до чинного Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», що сприятиме забезпеченню техніко-юридичної чистоти та вірного застосування Закону.

Законопроектом пропонується внести зміни до десятої, одинадцятої та шістнадцятої частин статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в яких слова «восьмої/восьмою» замінити на слова «дев’ятої/дев’ятою» у відповідних відмінниках.

Комітет з питань бюджету у висновку від 26.07.2016 р. № 04-13/8-1920 вказує, що законопроект не матиме  впливу на показники бюджетів.

Комітет з питань запобігання і протидії корупції у висновку від 28.07.2016 р. № 04-19/17-2566 зазначає, що у проекті акта не виявлено корупціогенних факторів – проект акта відповідає вимогам антикорупційного законодавства.

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України у висновку від 03.08.2016 р. № 16/3-940/4779 погоджуючись з необхідністю вдосконалення чинних норм Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» і усунення наявних у ньому помилок, не підтримує практику внесення дрібних поодиноких змін до вказаного Закону.

Заслухавши інформацію голови підкомітету з питань місцевого самоврядування Ю.Бублика, з’ясувавши позицію народних депутатів України – членів Комітету, запрошених на засідання осіб, взявши до уваги висновки Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України, комітетів з питань бюджету, з питань запобігання і протидії корупції та всебічно обговоривши питання,   
 

Комітет   у х в а л и в:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 1 частини першої та частини другої статті 114 Регламенту Верховної Ради проект Закону України про внесення змін до статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо виправлення техніко-юридичних помилок (реєстр. № 4779 від 03.06.2016 р.), поданий народним депутатом України Ю.Бубликом, за наслідками розгляду в першому читанні прийняти за основу та в цілому.

 

2. Визначити співдоповідачем з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України народного депутата України, голову підкомітету з питань регіональної політики, місцевих бюджетів та комунальної                   власності А.Реку.