Відбувся захід за ініціативи народного депутата України, голови підкомітету з питань адміністративних послуг, державних символів та нагород О.Дехтярчука.

22 березня 2016, 16:22



Народні депутати України – члени Комітету Олександр Дехтярчук та Андрій Река взяли участь у Форумі місцевого розвитку "Об'єднанні територіальні громади як перспективний напрямок розвитку місцевого самоврядування", що відбувся у місті Дубно Рівненської області.

Захід відбувся за ініціативи народного депутата України, голови підкомітету з питань адміністративних послуг, державних символів та нагород О.Дехтярчука.

В рамках Форуму були обговорені перспективи розвитку місцевого самоврядування в контексті процесу об'єднання територіальних громад та роль центрів надання адміністративних послуг у створенні належних умов для життя в об'єднаних територіальних громадах, а також діяльність органів державної влади та міжнародних організацій з підтримки утворення таких центрів.



Учасники Форуму отримали практичні відповіді на запитання стосовно процесів децентралізації в Україні, зокрема, в частині необхідності та позитивних наслідків об'єднання територіальних громад, обговорені проблеми, які виникають в процесі реформи та шляхи їх вирішення.


Участь у Форумі взяли народні депутати Украіни, представники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Украіни, місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування Рівненської області, міжнародних організацій, експерти.

Форум місцевого розвитку відбувся за організаційної підтримки Дубенської міської ради та за сприяння і підтримки Проекту "Реформа управління на сході Украіни", який виконується Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) і Шведського-українського проекту "Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні", що фінансується шведським агентством з міжнародного розвитку Sida.