Рішення про пропозиції Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування до проекту порядку денного першої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (грудень 2014 р. - січень 2015 р.)

24 грудня 2014, 17:55

 

Розглянувши, відповідно до статті 13 Закону України "Про комітети Верховної Ради України" та статті 21 Регламенту Верховної Ради України, питання про Пропозиції до проекту порядку денного першої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (грудень 2014 р. - січень 2015 р.) та заслухавши інформацію Секретаря Комітету О.Гончаренка, Комітет вирішив:

1. Рекомендувати включити до проекту порядку денного першої сесії Верховної Ради України восьмого скликання:

- проект Закону України про засади державної регіональної політики (реєстр. № 0908), який  був внесений Кабінетом Міністрів України та за результатами розгляду у першому читанні 3 липня 2014 року прийнятий за основу;

- проект Закону України про внесення змін до статті 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо обліку та технічної інвентаризації (реєстр. № 0914), який був внесений народними депутатами Федоруком М.Т. та іншими і за результатами розгляду в першому читанні 5 червня 2014 року прийнятий за основу;

- проект Закону України про добровільне об'єднання територіальних громад (реєстр. № 0915), який був внесений Кабінетом Міністрів України, за результатами розгляду в першому читанні 3 липня 2014 року прийнятий за основу та за результатами розгляду в другому читанні 14 серпня 2014 року повернутий  Комітету  для  доопрацювання  та  внесення  на  повторне  друге читання.

2. Підготовку інших проектів законодавчих актів щодо яких Комітет отримав доручення для розгляду здійснювати, враховуючи положення статті 103 Регламенту Верховної Ради України.

3. Секретаріату Комітету направити узагальнені пропозиції до Головного організаційного управління Верховної Ради України для підготовки зведеного документа.

4.Контроль за виконанням рішення покласти на секретаря Комітету О.Гончаренка.