9224

13 червня 2012, 16:29

Про проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про Кабінет Міністрів України»

(реєстр. № 9224, друге читання)

 

На виконання доручення Верховної Ради України Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування підготував до другого читання проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про Кабінет Міністрів України»      (реєстр. № 9224 від 28.09.2011), внесений Кабінетом Міністрів України та прийнятий Верховною Радою України за основу 15 листопада 2011 року.

До законопроекту було подано 8 пропозицій народних депутатів України, 1 з яких пропонується врахувати, 1 – врахувати по-суті, 1 – врахувати з редакційним уточненням, 1 – врахувати частково, 3 – відхилити.

Зокрема Комітетом пропонується уточнити назву законопроекту, виклавши її в такій редакції: «Про внесення змін до Закону України «Про Кабінет Міністрів України» щодо патронатної служби. Також підтримано з редакційним уточненням пропозицію народного депутата України Ю.Кармазіна, яка унеможливлює створення при міністерстві патронатної служби віце-прем’єр-міністра України у разі, якщо він очолює це міністерство. Ця пропозиція співпадає по-суті з пропозицією народного депутата України Ю.Мірошниченка, який з аналогічною метою пропонує внести зміни до Закону України «Про центральні органи виконавчої влади». Однак положення статті 116 Регламенту Верховної Ради України не дозволяють цього зробити, оскільки суб’єкт законодавчої ініціативи і Верховна Рада України, приймаючи законопроект з реєстр. №9224 за основу, не передбачали жодних змін до Закону України «Про центральні органи виконавчої влади».

За наслідками розгляду питання  Комітет   у х в а л и в:

1. Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 3 частини першої статті 123  Регламенту Верховної Ради України проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про Кабінет Міністрів України» щодо патронатної служби (реєстр. № 9224), внесений Кабінетом Міністрів України, за результатами розгляду в другому читанні прийняти в другому читанні і в цілому.

2. Доручити виступити на пленарному засіданні Верховної Ради України при розгляді цього питання народному депутату України, Першому заступнику Голови Комітету О.Боднар.