звернення АМУ

02 червня 2011, 16:43

Про звернення Асоціації міст України та громад

щодо створення консультативно-дорадчого органу

при Голові Верховної Ради України

 

Розглянувши за дорученням Голови Верховної Ради України В.Литвина звернення Асоціації міст України та громад щодо створення консультативно-дорадчого органу при Голові Верховної Ради України, звернення обласних рад щодо проблемних питань сфери місцевого самоврядування, заслухавши інформацію голови підкомітету з питань місцевого самоврядування М.Трайдука, з’ясувавши позицію народних депутатів України - членів  Комітету, представників Управління по зв’язках з місцевими органами влади і органами місцевого самоврядування Апарату Верховної Ради України, Асоціації міст України та громад і всебічно обговоривши питання, Комітет ухвалив:

1. Підтримати позицію Асоціації міст України та громад щодо необхідності подальшого розвитку законодавчої основи місцевого самоврядування, в тому числі завдяки діяльності відповідних консультативно-дорадчих органів при Голові Верховної Ради України.

2. Звернутися до Голови Верховної Ради України з проханням розглянути можливість:

- внесення змін до складу Консультативно-дорадчої ради при Голові Верховної Ради України з урахуванням пропозицій Асоціації міст України та громад;

- ширшого залучення до участі в роботі Консультативно-дорадчої ради при Голові Верховної Ради України народних депутатів України - членів Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування і включення до її складу Голови Комітету О.Омельченка, секретаря Комітету    С.Гордієнка, голови підкомітету з питань органів місцевого самоврядування М.Трайдука;

- врахування у Положенні про Консультативно-дорадчу раду при Голові Верховної Ради України і визначенні напрямів її роботи пропозицій Асоціації міст України та громад і Української асоціації місцевих та регіональних влад.

3. Доручити Голові Комітету, народному депутату України О. Омельченку поінформувати про прийняте рішення Голову Верховної Ради України.