2021

01 червня 2011, 16:28

Про проект Закону України про внесення змін до статті 11 Закону України “Про Кабінет Міністрів України”

(щодо програми діяльності Кабінету Міністрів України)

(реєстр. №2021)

 

Розглянувши за дорученням Голови Верховної Ради України проект Закону України про внесення змін до статті 11 Закону України “Про Кабінет Міністрів України” (щодо програми діяльності Кабінету Міністрів України) (реєстр. №2021 від 07.02.2008 р.), поданий народним депутатом України Я.Джоджиком, Комітет відзначає, що дана законодавча ініціатива стосувалася положень статті 11 Закону України “Про Кабінет Міністрів України” в редакції від 21.12.2006 р. Однак після цього на розгляд Верховної Ради України Президентом України було внесено проект Закону України про Кабінет Міністрів України в новій редакції, який було прийнято Верховною Радою України в цілому 16.05.2008 р. В ході опрацювання та підготовки цього законопроекту до другого читання, Комітет розглядав також і пропозицію народного депутата України Я.Джоджика щодо змісту статті 11 “Програма діяльності Кабінету Міністрів України”, яку не було підтримано.

З огляду на зазначене та зважаючи на інформацію підкомітету з питань органів виконавчої влади, позицію народних депутатів України - членів Комітету, висновок Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України щодо законопроекту Комітет ухвалив:

 1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до статті 11 Закону України “Про Кабінет Міністрів України” (щодо програми діяльності Кабінету Міністрів України) (реєстр. №2021), поданий народним депутатом України Я.Джоджиком, за наслідками розгляду у першому читанні відхилити.

 2. Доручити виступити від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України під час розгляду цього питання Першому заступнику Голови Комітету, народному депутату України О.Боднар.