4741

20 травня 2011, 12:25

Про Пропозиції Президента України до Закону України

"Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо виборів Президента України"

(реєстр.№4741)

 

За дорученням Голови Верховної Ради України В.Литвина, Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування розглянув на своєму засіданні Пропозиції Президента України до прийнятого в цілому 24 липня 2009 року Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо виборів Президента України», повернутого ним 18 серпня 2009 року до Верховної Ради України для повторного розгляду. При цьому Президент України звернув увагу на низку найбільш нагальних, на його думку, зауважень до Закону, який надійшов на підпис, та запропонував відповідні пропозиції щодо вдосконалення його тексту.

Обговоривши вищевказані пропозиції Президента України, Комітет висловився за збереження цілісності ключових положень, принципів, критеріїв, покладених в основу прийнятого в цілому Закону, єдності механізмів правового регулювання відносин, що виникають на всіх етапах виборчого процесу. Зважаючи на зазначене, Комітет ухвалив:

 1. Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до частини четвертої статті 94 Конституції України, частини сьомої статті 135 Регламенту Верховної Ради України під час повторного розгляду Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо виборів Президента України» повністю відхилити пропозиції Президента України до повернутого ним Закону та прийняти цей Закон у цілому.

 2. Вважати за доцільне проведення голосування щодо запропонованих Президентом України пропозицій здійснювати в порядку нумерації статей Закону.

 3. Доручити виступити зі співдоповіддю на засіданні Верховної Ради України з цього питання голові підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян, народному депутату України С.Подгорному.