4669

16 травня 2011, 16:33

Проект Закону про внесення змін до статті 55 Закону України

“Про місцеве самоврядування в Україні”

(щодо уточнення обсягу права голови ради на суміщення своєї діяльності)

(реєстр. № 4669 від 16.06.2009)

 

Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування за дорученням Голови Верховної Ради України розглянув проект Закону України про внесення змін до статті 55 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” (щодо уточнення обсягу права голови ради на суміщення своєї діяльності) (реєстр. № 4669 від 16.06.2009), внесений народним депутатом  України Ключковським Ю.Б.

Проектом Закону пропонується внесення змін до частини третьої статті 55 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, відповідно до  яких голови сільських, селищних, міських рад можуть суміщати свою службову діяльність з роботою на громадських засадах на виборних посадах в об’єднаннях громадян.

Комітет погоджується з уточненням, що обмеження, встановлене для осіб, які займають посади голови районної, обласної, районної у місті ради, щодо здійснення іншої роботи на громадських засадах, не поширюються на діяльність в об’єднаннях громадян, у тому числі і на виборних посадах.

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України у своєму висновку від 13.11.2009 № 16/3-1283/4669 пропонує за результатами розгляду у першому читанні законопроект повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

Кабінет Міністрів України у своєму висновку від 22.12.2009 зазначає, що  пропоновані зміни до Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” не суперечать Конституції та законам України.

Комітет з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України у своєму висновку від 24.06.2009  зауважень до законопроекту не має.

Комітет з питань правової політики у своєму висновку від 15.09.2009 повідомляє, що запропонована законодавча пропозиція не суперечить  Конституції України.

Комітет з питань бюджету у своєму висновку від 25.09.2009 повідомляє, що законопроект не впливає на дохідну на видаткову частини бюджету, а також на його виконання у поточному бюджетному році.

Заслухавши інформацію з цього питання народного депутата України - голови підкомітету з питань місцевого самоврядування М.Трайдука,  з’ясувавши позицію народних депутатів України – членів Комітету та обговоривши питання, Комітет ухвалив:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до статті 55 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” (щодо уточнення обсягу права голови ради на суміщення своєї діяльності) (реєстр. № 4669) при розгляді у першому читанні прийняти за основу.

2. Визначити співдоповідачем з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України народного депутата України  - голову підкомітету з питань місцевого самоврядування М.Ф.Трайдука.