5388

16 травня 2011, 16:35

Про проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України

(щодо окремих повноважень Центральної виборчої комісії щодо організації підготовки і проведення виборів Президента України)

(реєстр. № 5388 від 30.11.2009)

 

Комітет за дорученням Голови Верховної Ради України розглянув проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо окремих повноважень Центральної виборчої комісії щодо організації підготовки і проведення виборів Президента України) (реєстр. № 5388 від 30.11.2009), поданий Кабінетом Міністрів України.

Законопроектом пропонується внести зміни до законів України “Про Центральну виборчу комісію”, “Про вибори Президента України”, “Про вибори народних депутатів України” з метою усунення правових колізій, що виникли внаслідок прийняття Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо виборів Президента України” № 1616-IV від 21.08.2009 р.

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України висловлює окремі зауваження до законопроекту та вважає, що результатами розгляду у першому читанні законопроект може бути прийнято за основу з врахуванням висловлених зауважень та пропозицій.

Заслухавши з цього питання інформацію голови підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян С.П. Подгорного, Комітет  ухвалив:

1. Рекомендувати Верховній Раді Україні за наслідками розгляду у першому читанні проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо окремих повноважень Центральної виборчої комісії щодо організації підготовки і проведення виборів Президента України) (реєстр. № 5388) прийняти його за основу.

2. Доручити виступити на пленарному засіданні Верховної Ради України зі співдоповіддю з цього питання голові підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян – народному депутату України С.П. Подгорному.